Ce naște somnul națiunii

         
        Odată cu începerea urmăririi penale și punerea sub control judiciar a Laurei Codruța Kövesi de către neconstituționala Secție de anchetare a magistraților condusă de colțoasa și ageamia ei șefă în probleme juridice Adina Florea, cei care mai aveau încă dubii s-au putut convinge că intenția urmărită metodic, pas cu pas, de către Liviu Dragnea și întreaga conducere a PSD e tot mai aproape de materializare. Că e un abuz și o încălcare a legislației actuale nu e nicio îndoială.
        Este ilegală interdicția impusă celei cercetate de a-și mai exercita profesia de procuror, delegată fiind să lucreze în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, această măsură fiind de competența exclusivă a CSM. Alte aberații săvârșite cu seninătate de sus menționata unealtă dragniotă sunt interdicțiile de a părăsi țara și de a face declarații legate de dosar. Totul fiind cusut nu cu ață, ci cu funie albă, e la mintea cocoșului că singurul scop urmărit este punerea fostei șefe a DNA în imposibilitatea de a mai comunica cu forurile UE, care tocmai sunt pe cale să dea o soluție cu privire la o eventuală și plauzibilă numire a ei la conducerea Parchetului european. Dar dacă ne gândim că au fost în stare să-i facă dosar penal până și dlui Timmermans, vicepreședintele Comisiei Europene, dosar la fel de „bine” fondat ca și cel al Codruței, deși nu aveau nicio competență în această privință, ce să ne mai mirăm!
        După cum vedem cu toții, inclusiv în mișculațiile pesediste privind nesfârșitele modificări ale
legislației penale în materie de mare corupție, toate lucrurile curg nu numai în direcția salvării cu orice preț a conducătorului PSD, ale cărui dosare penale s-au adunat și se mai adună la DNA, chiar în lipsa deocamdată a unui șef hotărât să le dea curs (mă gândesc mai ales la dosarul Teldrum și la cunoscuta valiză din care se scurg din când în când alte și alte informații năucitoare), dar și a instaurării unui regim de forță în domeniul politico-social. Toate cu urmări dramatice în prăbușirea tot mai accentuată a economiei, devalorizarea monedei naționale și îndatorarea statului român pe piețele financiare externe, precum recentul împrumut pe baza vânzării titlurilor de stat în valoare de 3 miliarde de euro, la o dobândă de aproape 5%, când state precum Germania oscilează, pentru asemenea împrumuturi, la valori în jur de 1%.
        Și toate ar fi cum ar fi, dacă nu ne-am izbi, de la o zi la alta, de insolența tot mai greu de suportat a înalților funcționari pesediști care ne consideră pe toți nu carne de tun, ca în timp de război, ci o plevușcă de nebăgat în seamă, bună doar la plata impozitelor și taxelor, și ele din ce în ce mai multe și mai împovărătoare, cărora ei înșiși li se sustrag. E suficient să amintesc pe de o parte amnistiile fiscale adresate marilor datornici și, pe de altă parte, tertipurile prin care, de exemplu, filfizonul ministru Teodorovici se strecoară grație unei funcții de conducere în Banca Internațională de Investiții, dându-ne totuși cu tifla când e luat la întrebări. Iată răspunsul lui: „Vă recomand să ţineţi cont sau să duceţi mai departe aceste întrebări doar din partea celor care şi-au urmat prescripţiile medicale, şi-au luat medicamentele la timp, şi mai ales dacă vedeţi că şi-au produs efectele scontate”.
        Ce alt „medicament” ar merita din partea noastră un asemenea personaj, împreună cu toată șleahta pe care o reprezintă, dacă nu un șut în partea posterioară și transferul din înaltele funcții direct în răcoarea intimă a unor celule, chiar la nivelul de confort pe care îl preconizează ei înșiși pentru hoți, criminali și violatori?
        Din păcate, dacă somnul rațiunii naște monștri, somnul  națiunii naște asemenea personaje nu mai puțin sinistre împotriva cărora, cel puțin până în momentul de față, nu avem niciun leac.
         
                                                                                  Radu ULMEANU